Ons assortiment

Speciaalbieren

Ons speciaalbier, of in het Engels genaamd Craft Beer, assortiment bestaat uit een enorm breed en diep pakket uit binnen- en buitenland. Onze kracht ligt in de samenstelling en diversiteit van traditionele en extreme bierstijlen. Naast vrijwel alle Belgische en Nederlandse speciaalbier brouwerijen bevat ons pakket ook enkele exclusiviteiten vanuit de VS, Canada en Europa. Merken zoals Founders, Oskar Blues, Flying Monkeys, Puhaste en Toppling Goliath representeren wij exclusief voor de Nederlandse markt.

Onze service bestaat naast het leveren uit advies op maat voor iedere horecazaak en bottle shop. We ondersteunen onze klanten in promotie, uitleg, advies en trainingen om op deze manier mooie bieren in de markt te zetten.

Bekijk onze laatste nieuwe bieren op facebook!


Pilsners

We beschikken over een pakket aan sterke merken pils waarmee we op maat kunnen inspelen op uw bedrijf. Met het regionale karakter van Dommelsch, het Belgisch bourgondische Jupiler, het ambachtelijke bier van Hertog Jan, het wereldwijd bekende Stella Artois en het grootste exportbier van Duitsland Beck's.

De door ons gevoerde Pils merken zijn:  

 • Hertog Jan
 • Dommelsch
 • Jupiler
 • Stella Artois  
 • Beck's

Merken die door hun eigenzinnige karakter een meerwaarde kunnen zijn voor uw bedrijf.

Wijnen

Een assortiment exclusieve wijnen.

Deze zijn nauwkeurig geselecteerd op kwaliteit, smaak en prijs. Wij kunnen aan iedere wens en wijnkaart een invulling geven. We hebben een eigen lijn importwijnen, welke we zelf zorgvuldig hebben uitgekozen. Hiermee bent u exclusief tegenover uw collega's.

Een wijntje inschenken uit een fust, bag-in-box of key keg. Steeds meer horecaondernemers maken gebruik van een snelle en eenvoudige wijntapinstallatie. Niet zo verwonderlijk, aangezien het nogal wat voordelen oplevert. Wijn hoeft tegenwoordig niet meer perse uit de fles te komen, als het uit een zeer aantrekkelijke ogende tap zuil kan worden geschonken. 

Wanneer u uw wijntapinstallatie laat automatiseren haalt u een hoger rendement op uw wijn verkoop. U schenkt namelijk altijd de juiste dosering, welke u ook zelf kunt instellen, en u heeft de mogelijkheid tot registratie.

Naast het feit dat u altijd wijn serveert met de juiste temperatuur, bieden de wijntapsystemen nog een aantal belangrijke voordelen:

 • Een hoger rendement door de juiste dosering.
 • Geen flessenbreuk, minder glas, en kurkafval.
 • Ruimtebesparing omdat er minder flessen nodig zijn.
 • Wijn is langer houdbaar dan in een geopende fles.
 • Minder handelingen.
 • Keuze uit geselecteerde kwalitatieve ( Merk ) wijnen.

Frisdranken

De vraag naar premium drinks en (biologische) sappen stijgt explosief. De A merken leveranciers zijn allen aan het uitbreiden in smaken en verlaging van suikers. Dit alles om bewust gezond bezig te zijn.

Omdat wij een onafhankelijke groothandel zijn, kunnen wij u alle soorten, merken en verpakkingen van frisdranken leveren. Ook bemiddeling en voorziening van pos materialen van de diverse leveranciers nemen wij voor onze rekening.


Koffie & thee

Indien u interesse heeft in koffie cq bijbehorende apparatuur en porselein maken wij gebruik van Rombouts koffie. Deze Belgische koffiebrander staat garant voor constante kwaliteit, begeleiding en prima apparatuur (www.rombouts.com).

Geschiedenis

Thee kent een rijke geschiedenis. De oorsprong van thee kent vele legendes en er zijn vele verhalen over geschreven. Volgens diverse legendes is thee drinken 5.000 jaar geleden in het oude China ontstaan. Eén van de bekendste verhalen is van de vroege keizer Shen Nung, 2737 voor Christus. Shen Nung was een bekwaam leider, een geleerde en kruidkundige. Hij nam uit hygiënische overwegingen de keuze om voortaan al het drinkwater eerst te koken. Tijdens één van zijn reizen op een warme zomerdag stopte hij om even te rusten. Nung kookte zijn water onder een wilde theestruik toen er wat blaadjes van deze struik in zijn water vielen. Het water kleurde bruin en dit wekte de interesse van de keizer. Hij nam een paar slokken en ontdekte dat het drankje verfrissend was en een heerlijke smaak bevatte. 


De bakermat van de koffie zou in Ethiopië liggen. Volgens de overlevering werd de plant ontdekt door de jonge herder Khaldi. Toen Khaldi tot zijn verbazing had gemerkt hoe zijn geiten opgewekt begonnen rond te huppelen nadat ze van een struik met rode bessen hadden geproefd, trok hij naar een klooster in de buurt. Daar vertelde hij de prior wat hij had gezien. De geestelijke vatte het idee op om de bessen te koken en er een afkooksel van te maken. Sindsdien dronken de monniken dit brouwsel om wakker te blijven tijdens de lange uren van gebed.   

Ook achter de ontdekking van het koffiebranden zit een verhaal: twee monniken, Sciadli en Aydrus, stonden in voor de koffiepluk. Op een regenachtige namiddag arriveerden ze in het klooster met een volledig doorweekte oogst. Om de koffie te laten drogen, legden ze de bonen in een schoorsteen. Toen Sciadli en Aydrus later terugkeerden van het gebed waren de bonen niet alleen droog, ze waren ook geroosterd en verspreidden een heerlijke geur. Sinds die dag roosterden de monniken hun koffiebonen alvorens er een afkooksel van te maken. Dit verhaal speelde zich af in het oosten, in Jemen om precies te zijn.

Gedistilleerd

Door samenwerking met de diverse importeurs kunnen wij onze afnemers voorzien van een complete lijn likeuren en gedestilleerde dranken. Steeds meer distilleerderijen maken hun premium of unieke distillaat of likeur waarmee ze zich kunnen en willen onderscheiden tegenover de markt. 

Ook hiervoor geldt, dat we alle soorten en verpakkingen in ons assortiment hebben of voor u opnemen. Van Aperol tot de mooiste Xo en van premium gin tot de grootste selectie aan whisky’s.

Mensen drinken al 10.000 jaar wijn, maar pas in de middeleeuwen ontdekten wetenschappers dat de vluchtige alcohol sneller verdampt dan water als je een alcoholische vloeistof verhit.

Deze damp kun je opvangen en afkoelen zodat hij weer vloeibaar wordt, en zo krijg je een distillaat met een hoger alcoholpercentage.

De sterkedrank was geboren, en toen mensen gingen experimenteren met alcohol op basis van onder meer suikerriet, aardappelen, alsem of jeneverbessen, doken er overal ter wereld allerlei soorten gedistilleerd op.

Wilt u ons volledige assortiment Frisdrankenontdekken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Een greep uit onze Frisdranken merken